Addiktio

  • YouTube

Møt Addiktio, Norges nyeste «supergruppe» som slipper sin debutplate Verraton våren 2018.

Måneden i forveien slapp de debutsingelen Unelma, som faktisk er det finske ordet for drøm. Denne låten er på mange måter essensen av Addiktio. Her får du både det tunge og deilige gitarriffet som du elsker, de groovy trommene, en harmonisk interessant tvist, og er virkelig en dynamisk reise fra start til slutt.

Unelma låter både metallisk og kanskje litt Radioheadsk, noe som gjør den til noe helt annet enn du har hørt tidligere.

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste våpendragere og en del av en ny generasjon session-musikere. Sammen har de vært med å prege den norske musikkscenen med artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band, blant annet blackjazzkongene Shining

Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat og progete symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende matematisk natur. 

Håkon Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og tromme-estetikk fra Thomas Gallatin og Ruben Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med erfaring fra blant annet Gabrielle og Astrid S.

Albumet Verraton, som slippes i slutten av februar, ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff.  Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt flinkisband, men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper.

Resultatet er et helstøpt album som garantert vil ta trioen på nye veier og scener.

 

Håkon Sagen – Gitar (Shining, Gabrielle, Ina Wroldsen, mm)

Thomas Gallatin – Trommer (Darling West, Marit Larsen, Odd Nordstoga mm.)

Ruben Oma – Bass (Ida Maria, Shining, Lido, mm.)

releases

latest video