Nyresvikt

  • YouTube

Nyresvikt kan opptre akutt med total ødeleggelse i løpet av få dager. I andre tilfeller er den akutte lidelsen godartet med etterfølgende full helbredelse, eller det kan være overgang til kronisk lidelse med kronisk nyresvikt etter kortere eller lengre tid.

Men Nyresvikt er også tre fedre og to brødre som spiller høyt og hardt. Med beina i utgangspunktet plantet i hardcoresjangeren, flørter de også med indie-grep, hardrockriffing, og store refrenger.

Det hele startet i en låve i Arna utenfor Bergen for mange år siden. Et par år senere pakket Nyresvikt med seg en hel mengde gitarriff og brutal vokal, og lånte seg et øvingslokale i sentrum av Bergen.

Gjennom utallige konserter har de perfeksjonert det energiske og eksplosive uttrykket som en konsert med Nyresvikt har i dag. De slapp sin debut-EP for to år siden, hvor singelen Kjör På har blitt spilt et rikelig antall ganger på radio. Aller mest på P3, hvor den ble plassert på P3s ukentlige Beste nye-liste. Den bidro også til at Nyresvikt var ett av 40 band som ble plukket ut til å spille den første utgaven av Vill Vill Vest.

Tre barn senere var Nyresvikt igjen klar med nytt materiale. Denne gang med en variert samling låter hvor Nyresvikt i enda større grad utforsker det melodiøse uten å miste energien fra debut-EPen. Første smakebit kom allerede i februar 2018, da de slapp deres anti-hyllest til Sylvi Listhaug Hurra, og oppfølgersingelen Folk Flest som kom 4. mai.

Minialbumet Null Framtid, Null Stress ble sluppet på Raindrops høsten 2018.

–De beveger seg i samme landskap som nyere norske hardcoreband a la Ondt Blod, Blood Command og Hold Fast, noe som igjen betyr harde og energiske vers samt storslåtte, melodiøse og nesten poppa refrenger. Sistnevnte er Nyresvikt uhyre dyktige på. «Kjör på» er latterlig allsang-vennlig og har potensiale til å åpne ørene til litt mindre hardcore-vennlige sjeler også. -NRK P3

releases

latest video